Publikuar: Mon, Jan 2nd, 2017

A janë më të zgjuar majtakët

majtaket_1483372981-995079

Ideja që majtoshët janë më inteligjentë është në fakt një legjendë. Ka pasur gjeni majtak në histori si Leonardo Da Vinci, por kjo nuk është pjesë e një modeli më të gjerë.
Në fakt e kundërta mund të thuhet se është e vërtetë. Në vitin 2015, studiues holandezë kombinuan rezultatet nga më shumë se 30 studime të mëhershme me mbi gjysmë milioni njerëz dhe nuk gjetën asnjë lidhje mes majtakëve dhe djathtakëve si dhe aftësive verbale, ndërkohë që gjetën një avantazh të lehtë të djathtoshëve sa i përket aftësive hapësinore.

Një tjetër studim i kohëve të fundit i bazuar në të dhënat prej mijëra njerëzve, gjeti në fakt se njerëz që përdorin të majtën gjenden më shumë mes personave me IQ të ulët, se sa ata me një IQ mesatare.

/bota.al

Loading...

Të Fundit

“Donnarumma meriton të luajë në një klub të madh”

February 27, 2017, Comments Off on “Donnarumma meriton të luajë në një klub të madh”

Birra, ilaç për dhimbjet pas kimioterapisë

February 27, 2017, Comments Off on Birra, ilaç për dhimbjet pas kimioterapisë

Djali kërcënon Enën, përgjigja e saj është epike! (Foto)

February 27, 2017, Comments Off on Djali kërcënon Enën, përgjigja e saj është epike! (Foto)

Zhang Jindong: Ky futbollist nga Real Madrid do të transferohet në Inter (FOTO)

February 27, 2017, Comments Off on Zhang Jindong: Ky futbollist nga Real Madrid do të transferohet në Inter (FOTO)

Lekaj: Marrëveshja e Demarkacionit do të marrë përgjigjen e merituar

February 27, 2017, Comments Off on Lekaj: Marrëveshja e Demarkacionit do të marrë përgjigjen e merituar

“A do të largohesh nga Man Utd?” Ibrahimovic ka një lajm të madh për tifozët (FOTO)

February 27, 2017, Comments Off on “A do të largohesh nga Man Utd?” Ibrahimovic ka një lajm të madh për tifozët (FOTO)

10 futbollistët me më së shumti gola nga penalltia në La Ligë (FOTO)

February 27, 2017, Comments Off on 10 futbollistët me më së shumti gola nga penalltia në La Ligë (FOTO)