Tri arsye shkencore pse s’duhet të zgjoheni herët

Shpesh thuhet se të zgjohesh në 5 të mëngjesit rritë produktivitetin. Kjo duket si një këshillë solide. Por, sipas shkencës, a është kjo e vërtetë? A është në fakt mirë të zgjoheni në 5 të mëngjesit? Vetëm nëse jeni biologjikisht të prirë për t’u zgjuar herët, nuk duhet ta detyroni veten. Këto janë tri arsye pse: 1. Mund More...

by Postieri Postieri | Published 3 months ago
By Postieri Postieri On Tuesday, May 9th, 2017
0 Comments

SHKENCËTARËT SHPJEGOJNË: Kur ta merrni mjaftueshëm këtë vitaminë, të gjitha sëmundjet do të zhduken për tre muaj!

Vetëm hani artikuj të cilët janë plot me të dhe nuk ka arsye të brengoseni për sulm në zemër apo sulm në tru, alergji apo eshtra të dobëta dhe osteoporozë. Sipas të dhënave jozyrtare, përafërsisht More...

By Postieri On Thursday, May 4th, 2017
0 Comments

Njerëzit me inteligjencë emocionale gjithmonë e shmangin këtë gjë

Personat me nivele të larta të inteligjencës emocionale janë të aftë t’i perceptojnë, kontrollojnë dhe vlerësojnë emocionet e tyre, bashkë me emocionet e të tjerëve. Inteligjenca emocionale mund More...

By Postieri Postieri On Tuesday, May 2nd, 2017
0 Comments

Studimi e konfirmon: Gruaja e keqe ta shkurton jetën

Shkencëtarët danezë kanë konfirmuar diçka që tashmë është dëgjuar shpesh në shoqëri, që gruaja ta shkurton jetën. Ata arritën në përfundim se meshkujt e moshës mesatare kanë rrezik tri herë More...

By Postieri Postieri On Sunday, April 30th, 2017
0 Comments

Shkencëtarët: Fshirja e kujtimeve është e mundur

Komuniteti shkencor është vënë në dilemë – nëse fshirja e kujtimeve të pakëndshme nga truri në të ardhmen do të mund të shkaktojë harresën e gabimeve të rrezikshme dhe përvojës së fituar. Shkencëtarët More...

By Postieri Postieri On Monday, April 24th, 2017
0 Comments

Çmendet shkencëtari, ja çfarë thotë për seksin pas vitit 2030

“Brenda vitit 2030 nuk do të bëjmë më seks, duke rrezikuar ekzistencën e qenies njerëzore”. Është kjo deklarata e studiuesit anglez David Spiegelhalter, docent në Cambridge University, në librin “Sex More...

By Postieri Postieri On Tuesday, April 11th, 2017
0 Comments

Shkencëtarët: Ky lloj seksi ju shkakton kancer dhe sjell vdekjen

Sipas disa studiuesve angleze, ata njerëz të cilët praktikojnë seksin oral, mund të jenë të rrezikuar nga një tip kanceri i shkaktuar nga një virus i quajtur Papillomar. Këto viruse mund të vendosen More...

By Postieri Postieri On Thursday, March 30th, 2017
0 Comments

Shkencëtarët: Ja ushqimet që përmirësojnë kualitetin e spermës

Shkencëtarët me vite po mundohen të parandalojnë trendin brengosës të rënies së kualitetit të spermës tek mashkujt dhe problemet me fertilitet. Janë bërë hulumtime të ndryshme në mënyrë që të More...

By Postieri Postieri On Wednesday, March 22nd, 2017
0 Comments

E konfirmon edhe shkenca: Meshkujt tmerrohen nga femrat e…

#M139280ScriptRootC126157 {min-height: 350px;} Loading... (function(){ var D=new Date(),d=document,b='body',ce='createElement',ac='appendChild',st='style',ds='display',n='none',gi='getElementById';  More...

By Postieri Postieri On Wednesday, March 22nd, 2017
0 Comments

Çfarë domethënie ka dridhja e qepallave, sipas besëtytnive dhe shkencës

Dridhja e qepallave është një fenomen që në kombe të ndryshme përkthehet në mënyra të ndryshme. Ky veprim në mjekësi quhet blefarospazëm, në popull-dridhje e qerpikut. Shkenca thotë se kjo shpesh More...