Publikuar: Tue, Jan 3rd, 2017

Fotot e mrekullueshme të xhamive në Iran

1483436846_xhami2-640x427

Një fotograf italian ndenji një muaj në Iran për të parë se si shkenca dhe matematika janë përdorur për të ndërtuar godinat islamike në këtë vend.

Pasi lexoi një artikull mbi arkitekturën perse, Massimo Rumi u fiksua me idenë për të parë Iranin.

Udhëtimin e nisi në nëntor të vitit të kaluar dhe fillimisht kishte si qëllim që të qëndronte 10 ditë në Iran, por mikpritja e vendasve bëri që ai të qëndronte më gjatë.

Gjatë kësaj kohe, fotografi vizitoi xhamitë më të vjetra dhe më të mrekullueshme.

“Gjithmonë kam dashur të vizitoj Iranin. Jo vetëm për të admiruar përzierjen e pabesueshme të ngjyrave dhe gjeometrinë e ndërtesave iraniane, por edhe për të mësuar më shumë mbi një nga qytetërimet më të vjetra të botës”, thotë Rumi.

1483436834_xhami1 1483436846_xhami2 1483436855_xhami3 1483436869_xhami4 1483436878_xhami5 1483436885_xhami6 1483436894_xhami7 1483436903_xhami8

 

Loading...

Të Fundit

Gruevski nuk heq dorë nga formimi i Qeverisë me Ahmetin

January 21, 2017, Comments Off on Gruevski nuk heq dorë nga formimi i Qeverisë me Ahmetin

Carlos Tevez zyrtarisht prezantohet në Kinë – jep një mesazh të rëndësishëm

January 21, 2017, Comments Off on Carlos Tevez zyrtarisht prezantohet në Kinë – jep një mesazh të rëndësishëm

Zona juaj intime rrezikohet nga një prej kancereve më të frikshëm

January 21, 2017, Comments Off on Zona juaj intime rrezikohet nga një prej kancereve më të frikshëm

Fitore e madhe e Swanseas në ‘Anfield’ (Video)

January 21, 2017, Comments Off on Fitore e madhe e Swanseas në ‘Anfield’ (Video)

Specia e re, zyrtarisht quhet Donald Trump (Foto)

January 21, 2017, Comments Off on Specia e re, zyrtarisht quhet Donald Trump (Foto)

​ Xhemi Shehu super seksi, rikthehet fuqishëm (Foto)

January 21, 2017, Comments Off on ​ Xhemi Shehu super seksi, rikthehet fuqishëm (Foto)

Diçka shokuese i ndodhi Mario Balotellit natën e mbrëmshme

January 21, 2017, Comments Off on Diçka shokuese i ndodhi Mario Balotellit natën e mbrëmshme