loading...
Publikuar: Tue, Jan 3rd, 2017

Konfirmohet shkencërisht: çka nuk na vret, vërtet na forcon

20170103160540961646

Njerëzit të cilët kanë përjetuar humbje të madhe në jetë më lehtë përballen me vështirësitë, fatkeqësitë dhe ngjarjet e paparashikueshme, ndërsa në jetën e përditshme kanë më pak stres se të tjerët, transmeton koha.net.

Edhe pse përvoja e humbjes së të dashurve është jashtëzakonisht e rëndë, ajo në fakt na forcon, ka treguar një studim i Universitetit Buffalo. Ata të cilët gjatë jetës kanë përjetuar ngjarje të rënda, në jetën e përditshme kanë më pak stres. Kështu ata që kanë pasur jetë “të vështirë” dhe të “dhimbshme” më lehtë përballen me situatat e papritura tragjike, transmeton koha.net.

Shkencëtarët theksojnë që është shumë joreale të pritet që individi nuk do të ketë nevojë të përballet me disa situata të rënda në jetë, por pikërisht ato e mësojnë që të gjendet në situata tjera të papritura.
“Ngjarjet traumatike na bëjnë kalitin dhe forcojnë, edhe pse në disa situata ato mund të dëmtojnë dikë për tërë jetën, shpesh na bëjnë mirë dhe janë pjesë përbërëse e përvojave tona”, ka thënë udhëheqësi i studimit, dr. Mark Seery.

Loading...

Të Fundit

ZYRTARE: Gerrard bëhet trajner i ekipit të njohur evropian (FOTO)

April 28, 2017, Comments Off on ZYRTARE: Gerrard bëhet trajner i ekipit të njohur evropian (FOTO)

Ja çfarë bën Nora për ta kënaqur Renen (Foto)

April 28, 2017, Comments Off on Ja çfarë bën Nora për ta kënaqur Renen (Foto)

Ky është polici maqedonas që kërkon të vritet Ziadin Sela (FOTO)

April 28, 2017, Comments Off on Ky është polici maqedonas që kërkon të vritet Ziadin Sela (FOTO)

Siç duket, nuk është vetëm Krenar Cocaj pika që lidh Dafina Zeqirin dhe Luana Vjollcën

April 28, 2017, Comments Off on Siç duket, nuk është vetëm Krenar Cocaj pika që lidh Dafina Zeqirin dhe Luana Vjollcën

A e dinit se Labi ka një motër kaq simpatike? (Foto)

April 28, 2017, Comments Off on A e dinit se Labi ka një motër kaq simpatike? (Foto)

Shikoni sa e bukur dukej mami i Norës dhe Era Istrefit vite me parë (Foto)

April 28, 2017, Comments Off on Shikoni sa e bukur dukej mami i Norës dhe Era Istrefit vite me parë (Foto)

Zbulohet personi që po e shoqëron Luanën në Firenze (Foto)

April 28, 2017, Comments Off on Zbulohet personi që po e shoqëron Luanën në Firenze (Foto)